Rektörümüz Psikososyal Destek Birimini Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK ve üst yönetimimiz; Üniversitemizin, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk PDR Derneği Siirt Şubesi ile gerçekleştirdiği ve afetzedelere psikososyal destek vermek amacı kurulan “Psikososyal Destek Birimi” merkezine ziyarette bulundu.
Afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların/bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması/geliştirilmesi, etkilenenlerin ‘normal’ yaşamlarına geri dönmesi maksadıyla imza altına alınan “Psikososyal Destek Birimi” üniversitemizin merkez yerleşkesi; Kariyer Araştırma Merkezi bünyesinde görevini icra etmektedir. 
Birimin çalışmaları ve yürütülen süreçlerle ilgili bilgi alan Rektörümüz yapılan değerlendirmeler kapsamında yaptığı açıklamada: 

“Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem hepimizi sarstı, hepimiz etkilendik. Hatta vatandaşlarımız depremin ilk günleri evlerine giremedi. Siirt üniversitesi olarak evlerine girme çekincesi olan vatandaşlarımıza kapılarımızı açtık. ilk günden beri devletimiz ile birlikte yaralarımızı sarma çabası içerisinde olduk. 
Akademisyen ve öğretmenlerimizin öncülüğünde; MEB ve Türk PDR Derneği ile imzaladığımız protokol çerçevesinde göreve başlayan Psikososyal Destek Birimi toplumumuzda meydana gelen psikososyal etkileşmeyi düzeltmek amacıyla çalışmalara başladı. Açıldığından beri 7/24 esası ile hocalarımız ve vatandaşlarımızın mutabık olduğu saatlerde gerçekleşen randevularla yaraları sarıyor, yaraları hafifletiyor. Psikososyal alanda destek olmak için çalışmalarını sürdüren Siirt Üniversitesi Kariyer Araştırma Merkezi akademisyenlerine, Siirt İl  Milli Eğitim Müdürü çalışanları  ile Türk PDR Derneği öğretmenlerine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
7 Mart 2023