Veteriner Fakültesi Projeleri HAYTEKFESTte

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesince düzenlenen ve 101 projenin yarıştığı Hayvancılık Teknolojileri ARGE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) kapsamında Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Yalçın YAMAN “Marker Destekli Seleksiyon (MAS) aracılığıyla, genetik dirençli yetiştiricilik uygulamalarının tedavi ve korunmanın mümkün olmadığı bazı hastalıklara karşı kontrol ve eradikasyon yöntemlerine entegrasyonu: Koyunculuk örneği” isimli proje ile, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet ESER ve Doç. Dr. Yalçın YAMAN “Sperma Üretimi Amacıyla Kullanılacak Tekelerde Spermatolojik Parametreler Üzerine Etkili Genetik Faktörlerin Genom Boyu İlişkilendirme Analizleri (GWAS) Yöntemiyle Araştırılması” isimli proje ile Üniversitemizi temsil etmişlerdir. Bilimsel bir atmosferde tüm projelerin hem stantlarda hem de proje tanıtım sunularında yarışması sonucu her iki proje de finale kalmaya hak kazanmıştır.

FATİH KESİCİ (0484) 212-1111 / 3234
Veteriner Fakültesi